دبیر انجمن تغذیه سالم استان قزوین: با همکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی سعی داریم پخت و مصرف نان کامل را در خانوادهها نهادینه کنیم
دبیر انجمن تغذیه سالم استان قزوین گفت: با همکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی سعی داریم پخت و مصرف نان کامل را با محوریت نان لواش قزوین نهادینه کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین؛ دکتر محسن مافی در نشست خبری که صبح روز پنجشنبه 13 دیماه در سالن جلسات دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین با حضور دکتر دوسرانیان مقدم رئیس دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: تاکنون کلاسهای پخت نان کامل در دو دوره برگزار شده که یکی از این دورهها در دو ماه گذشته و دوره کنونی طی دو روز برگزار میشود، در دوره ابتدایی ۲۴ نفر و در دوره دوم ۴۸ نفر به صورت حضوری شرکت داشتهاند و همچنین نزدیک به ۴۰۰ نفر به صورت مجازی درحال یادگیری هستند.
وی با اشاره به چشمانداز انجمن گفت: هدف ما این است که ظرف پنج سال با جایگزینی نان کامل با نان سفید، میزان بیماریهای دستگاه گوارش را کاهش و سطح سلامت افراد جامعه را افزایش دهیم، همچنین میخواهیم نان سنتی قزوین را در کشور معرفی کنیم.
دبیر انجمن تغذیه سالم استان قزوین با بیان اینکه نان کامل که از آسیاب گندم کامل تهیه میشود میتواند ۵۰ درصد بیماریها را کاهش دهد، ادامه داد: ۲۴ مرکز نان سنتی و سالم در استان قزوین برپا شده است که ۳۰ هزار قرض نان لواش هر روز در حال تولید است؛ به طور کلی هر ماه ۱۰۰ تُن آرد مصرفی در استان داریم که ۱۰ تُن از خود استان و ۹۰ تُن دیگر از مناطق دیگر وارد استان میشود.
وی عنوان کرد: انجمن به دنبال سود و منافع شخصی نیست و کارهای زمینمانده را انجام میدهد، برای مثال ما اجارهها و انشعابات را به صفر رساندیم و به واسطه همین کارهایی که صورت میگیرد باعث میشود قیمت تمام شده نان کاهش پیدا کند و هر کاری میکنیم تا مردم در سبدخانگی خود تغذیه سالم وارد کنند.
دکتر مافی خاطرنشان کرد: از ۱۶ شهر مختلف اعم از اهواز، گیلان، تهران، کرج، آذربایجان، خوزستان و مشهد برای شرکت در این دوره در استان قزوین حضور پیدا کردهاند و ما با هماهنگیهای صورت گرفته اسکان این شرکتکنندگان هم مشخص شده است؛ همچنین افرادی از دو قاره در کلاسهای مجازی این دوره حضور دارند.
دبیر انجمن تغذیه سالم استان قزوین با تشریح تجربه موفق همکاری این انجمن و دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین خاطرنشان کرد: افرادی که در این دوره شرکت میکنند با مساعدتهای دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین با مبلغ ۵۰۰ هزار تومان میتوانند مدرک وزارت علوم را کسب کنند، همچنین با این مدارک میتوانند برای خود شغل ایجاد کنند و یا حداقل در خانه خودشان این آگاهی را داشته باشند که نان سالم تولید کنند.
